A korai sötétedés és a kinti hideg miatt egyre több időt töltünk otthonunkban, és szép lassan nekiláthatunk a karácsonyi dekoráció megtervezésének. Az ünnepi készülődés elengedhetetlen kellékei a jól ismert illatok: a narancs, fahéj, szegfűszeg, no és persze a fenyő szívet melengető aromája. Készítsünk hát ünnepváró, illatozó karácsonyi asztali díszeket!
A legnépszerűbb hagyomány az, amikor a gyümölcsbe szegfűszeg-darabkákat szurkálunk. Ha mintázatot is karcolunk / faragunk a héjába, még mutatósabb lesz az alkotás, és persze illatozni is erősebben fog.
Élénk színük miatt a narancsok akkor is jól mutatnak, ha egyszerűen csak fenyőágakra helyezzük, vagy széles üvegvázába rakjuk őket.
Vállalkozóbb szelleműek a narancs-toronnyal is megpróbálkozhatnak. A ledőlés ellenszere az, hogy egy kúp alakú hungarocell alapra kell a gyümölcsöket felszurkálni. 😉
A lehámozott héj csigavonalából készülhet “sárga rózsa”, a szélesebb darabokból pedig süteménykiszúróval készíthetünk kedves formákat.
A narancsot nem csak frissen, hanem szárítva is használhatjuk dekoráláshoz.
Ehhez a gyümölcsöket vágjuk fel kb. 1 cm vastagságú karikákra, papírtörlővel itassuk fel a szeletek levét, majd sütőrácson 120 fokon szárítsuk őket 2-3 órán keresztül. Közben legalább 3 alkalommal fordítsuk meg a szeleteket.
Boldog karácsonyi készülődést kívánok!
Forrás: Pinterest
Nagyon jó ötletek, én is készítek karácsonyi hangulatkeltőt.